Przepis: Tiramisu brzoskwiniowo – migdałowe
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Jak przyrządzić Tiramisu brzoskwiniowo – migdałowe?
Połówki brzoskwiń osącz z zalewy i pokrój na mniejsze cząstki. Śmietanę ubij na krem z dodatkiem łyżki cukru. Ubij żółtka razem z pozostałym cukrem, aż powstanie biała, puszysta masa. Nadal miksując, dodaj po łyżce twarogu. Na koniec do masy serowej dodaj ubitą śmietanę. Zimny napar kawowy połącz z likierem migdałowym. Na półmisku ułóż warstwę biszkoptów, skrop ją kawą z likierem. Posmaruj połową przygotowanego kremu serowego i obłóż cząstkami brzoskwiń przykryj warstwą biszkoptów, skrop kawą z likierem. Rozsmaruj na wierzchu resztę kremu serowego, udekoruj cząstkami brzoskwiń i biszkoptami.