Przepis na Bakaliowe wafelki

Składniki potrzebne do przepisu: Bakaliowe wafelki

  • >daktyle suszone 150 g
  • rodzynki 150 g
  • >figi suszone 150 g
  • >migdały mielone 80 g
  • miód 1 łyżka
  • >kwadratowe wafle kilka szt
  • >jasna polewa 150 g
  • >wiórka czekoladowe
  • >srebrne perełki z cukru do dekoracji
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Bakaliowe wafelki ?

    Daktyle – bez pestek, rodzynki i figi rozdrabniamy i miksujemy.

    Następnie łączymy je z migdałami i miodem.

    Masę nakładamy na połowę wafli a drugą połową wafli nakrywamy te, posmarowane masą.

    Dociskamy lekko i kroimy na małe kwadraciki.

    polewamy polewa.

    Ozdabiamy wiórkami kokosowymi i perełkami z cukru.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556