Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto kakaowe z kokosem
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 40 min.
jak przyrządzić Ciasto kakaowe z kokosem ?
1.Ciasto:
Mąkę,proszek do pieczenia,cukier,margarynę,żółtka jaja,mleko [śmietanę], kakao oraz cukier waniliowy razem dokładnie ucieramy na jednolitą masę. Gdy ciasto będzie już dobrze utarte dodajemy ubitą pianę z wcześniej oddzielonych białek.
2.Posypka:
Masło należy stopić,dodać do niego pozostałe produkty i wymieszać tak aby powstała posypka. Wyłożyć na ciasto.
3.Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę [bułka tarta sprawia że ciasto łatwo odchodzi od blaszki] wylewamy ciasto.
4.Ciasto należy piec najpierw w temp. ok. 170 stopni. Potem temp. trzeba zmniejszyć do ok.150, 140 stopni, gdyż kokosy mogą się zbyt przypiec. Pieczenie trwa ok 40 min. [Temperatury podane dla piekarników z włączonym termoobiegiem]