Składniki potrzebne do przepisu: Domowa Pianka z galaretką
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Domowa Pianka z galaretką ?
Wykładamy spód tortownicy biszkoptami. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w wodzie, wedle przepisu na opakowaniu. Mieszamy ją do wystudzenia. Jedną śnieżkę mieszamy z mlekiem, ubijamy pianę. Wystudzoną galaretkę wlewamy do ubitej śnieżki, dokładnie mieszamy, wylewamy na biszkopty, wkładamy do lodówki. Kiedy zaczyna tężeć, wrzucamy obrane mandarynki. W międzyczasie szykujemy kolejną warstwę ze śnieżki i galaretki malinowej. Kiedy pierwsza warstwa będzie już sztywna, wlewamy drugą, dorzucamy maliny. Znowu do lodówki. Robimy teraz zieloną galaretkę ze śnieżką. Wylewamy do tortownicy jako kolejną warstwę. Kiedy wszystko już stężeje, na wierzchu układamy pokrojonego banana, posypujemy rodzynkami, zalewamy pomarańczową galaretką i czekamy, aż stężeje. Smacznego!