Przepis na Domowe czekoladki

Składniki potrzebne do przepisu: Domowe czekoladki

  • płatki kukurydziane 2 szklanki
  • herbatniki 10 dag
  • >wiórki 5 łyżek
  • masło 25 dag
  • kakao 2 łyżki
  • cukier 3/4 szklanki
  • >rum 4 łyżki
  • >draże kokosowe 25 sztuk
  • >dowolna posypka do dekoracji 1 szklanka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Domowe czekoladki ?

    Płatki kukurydziane i herbatniki zmielić. Masło utrzeć z kakao i cukrem na krem, dodać zmielone płatki kukurydziane i herbatniki oraz wiórki kokosowe. Wymieszać wszystko razem, na koniec dodać rum. Formować malutkie kuleczki, w środek wkładając draża. Obtoczyć kuleczki w posypkach. Zostawić w lodówce na minimum 2 godz. Najlepsze na drugi dzień.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556