Przepis na Mus czekoladowy

Składniki potrzebne do przepisu: Mus czekoladowy

  • kakao 2 łyżki
  • cukier 2 łyżki
  • serek homogenizowany 300 g
  • jajka 2 szt
  • śmietana 30% 150 g
  • brandy 2 łyżki
  • czekolada gorzka 1/2 tabliczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Mus czekoladowy ?

    Żółtka utrzeć z cukrem dodać serek. Czekoladę rozpuścić na parze dodać do masy serowej, dodać ubitą śmietanę, dolać łyżkę brandy, ubić białka i delikatne wymieszać z resztą. Wstawić do lodówki na 30 minut, przed podaniem posypać kakaem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556