Składniki potrzebne do przepisu: Mus jogurtowy z mango
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Mus jogurtowy z mango ?
Jogurt wymieszać ze skórką i sokiem z limon, cukrem oraz cukrem waniliowym. Żelatynę namoczyć, po czym lekko podgrzewając rozpuścić. Do żelatyny dodać 2 łyżki jogurtu, wymieszać po czym dodać ją do reszty jogurtu, mus chłodzić 10 minut.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać do tężejącego musu. Mus przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na 60 minut. Ze skórki limony wyciąć cienkie wiórki, z owocu wycisnąć sok. Mango obrać, usunąć pestki, 3/4 owoców zmiksować z cukrem i sokiem z limony. Resztę pokroić w plasterki.
Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej, wlać do woreczka (jeżeli mamy to do szprycki) odciąć róg. Na kawałek pergaminu z polewy wycisnąć dekoracyjną kratkę (coś takiego #), odstawić by zastygła. Mus polać sosem z mango, ozdobić kratką czekoladową # , skórką z limony i kawałkami owoców. Smacznego
Rada; Połowę musu można dodatkowo zabarwić kakao lub owocowym napojem mlecznym w proszku.