Przepis na Mus jogurtowy z mango

Składniki potrzebne do przepisu: Mus jogurtowy z mango

  • >polewa czekoladowa 5 dag
  • cukier waniliowy 1 saszetka
  • >sok z limonki 2 szt
  • >skórka z limonki 1 szt
  • cukier 3 dag
  • >owoce mango 2 szt
  • limona 1 szt
  • śmietana kremówka 300 ml
  • cukier brązowy 6 dag
  • żelatyna 8 g
  • jogurt naturalny 400 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Mus jogurtowy z mango ?

    Jogurt wymieszać ze skórką i sokiem z limon, cukrem oraz cukrem waniliowym. Żelatynę namoczyć, po czym lekko podgrzewając rozpuścić. Do żelatyny dodać 2 łyżki jogurtu, wymieszać po czym dodać ją do reszty jogurtu, mus chłodzić 10 minut.

    Śmietanę ubić na sztywno, dodać do tężejącego musu. Mus przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na 60 minut. Ze skórki limony wyciąć cienkie wiórki, z owocu wycisnąć sok. Mango obrać, usunąć pestki, 3/4 owoców zmiksować z cukrem i sokiem z limony. Resztę pokroić w plasterki.

    Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej, wlać do woreczka (jeżeli mamy to do szprycki) odciąć róg. Na kawałek pergaminu z polewy wycisnąć dekoracyjną kratkę (coś takiego #), odstawić by zastygła. Mus polać sosem z mango, ozdobić kratką czekoladową # , skórką z limony i kawałkami owoców. Smacznego

    Rada; Połowę musu można dodatkowo zabarwić kakao lub owocowym napojem mlecznym w proszku.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556