Składniki potrzebne do przepisu: Mus z mascarpone
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 35min.
Czas przygotowania: 95 min.
jak przyrządzić Mus z mascarpone ?
Serek mascarpone ubijamy w misce łyżką by stał się pulchny. Dodajemy żółtka (jajka możemy przedtem sparzyć- salmonella)i cukier, dobrze mieszamy. Gotową mieszankę wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Niewielką ilość schłodzonej mieszanki przekładamy na spód 4 głębokich pucharków, nakładamy na nią warstwę owoców i ponownie mieszankę, powtarzamy do zapełniania pucharków. ostatnia warstwa powinna się składać z kremu z serka mascarpone. Napełnione pucharki wstawiamy na 20 minut do lodówki, by owoce się schłodziły. Gotowy deser ozdabiamy malinami, podajemy z ciastkami amaretti.