Przepis na Mus z mascarpone

Składniki potrzebne do przepisu: Mus z mascarpone

  • serek mascarpone 450 g
  • żółtka jajek 4 sztuki
  • cukier 100 g
  • >maliny świeże 400 g
  • >ciastka amaretti 4 sztuki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 35min.
    Czas przygotowania: 95 min.

     

    jak przyrządzić Mus z mascarpone ?

    Serek mascarpone ubijamy w misce łyżką by stał się pulchny. Dodajemy żółtka (jajka możemy przedtem sparzyć- salmonella)i cukier, dobrze mieszamy. Gotową mieszankę wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Niewielką ilość schłodzonej mieszanki przekładamy na spód 4 głębokich pucharków, nakładamy na nią warstwę owoców i ponownie mieszankę, powtarzamy do zapełniania pucharków. ostatnia warstwa powinna się składać z kremu z serka mascarpone. Napełnione pucharki wstawiamy na 20 minut do lodówki, by owoce się schłodziły. Gotowy deser ozdabiamy malinami, podajemy z ciastkami amaretti.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556