Przepis na Pianka z jagodami

Składniki potrzebne do przepisu: Pianka z jagodami

  • biszkopty długie 140 gram
  • jagody 1/2 kg
  • galaretki cytrynowe 2 szt
  • >mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
  • czekolada
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
    Czas przygotowania: 5 min.

     

    jak przyrządzić Pianka z jagodami ?

    Blaszkę o wymiarach 24×28 cm wyłożyć biszkoptami, jagody umyć na sitku (3/4 szklanki odsypać do dekoracji) wrzucić do garnka, chwilkę zagotować, odstawić, do gorących wsypać 1 cytrynową galaretkę, dokładnie wymieszać, wystudzić, polać na biszkopty, dokładnie rozsmarować łyżką.

    Wstawić do lodówki żeby zastygło.

    Galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody, wystudzić, do zimnej galaretki wlać mleko skondensowane (ma być zimne z lodówki) niesłodzone, ubić mikserem, widełkami do piany, aż podwoi objętość (najlepiej wstawić naczynie do zlewu z zimną wodą i ubijać.

    Gęstniejącą piankę wylać na jagody, wstawić do lodówki,gdy zastygnie, udekorować jagodami, na końcu zalać tężejącą galaretką cytrynową, rozpuszczoną w 1 i 3/4 szklanki wrzącej wody. Gdy zastygnie, posypać startą czekoladą.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556