Składniki potrzebne do przepisu: Placki jaglane z musem rabarbarowym
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas smażenia: 15 min.
jak przyrządzić Placki jaglane z musem rabarbarowym ?
Kaszę opłukać w zimnej wodzie. Odcedzić. Zalać gorącą wodą i gotować do miękkości – 10-15 minut.
Rabarbar pokroić w kostkę i zaparzyć, zostawić na sitku.
Ugotowaną kaszę lekko wystudzić. Wymieszać ją z mlekiem, mąką, otrębami, cukrem i stewią. Na koniec wbić jajko i dobrze wymieszać.
Rabarbar dobrze odsączyć od wody. Zmiksować blenderem, dodać miód i płatki owsiane. Jeśli będzie troszkę za rzadki, dodać np. trochę kaszki manny, otrębów albo więcej mąki owsianej.
Placki smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu albo beztłuszczowo.
Podawać na ciepło z musem i innymi dodatkami – jeśli macie ochotę