Przepis na Serniczki morelowe

Składniki potrzebne do przepisu: Serniczki morelowe

  • >twaróg półtłusty 600 g
  • galaretka cytrynowa 1 opakowanie
  • >suszone morele 150 g
  • miód 70 g
  • >płatki czekoladowe 50 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
    Czas przygotowania: 150 min.

     

    jak przyrządzić Serniczki morelowe ?

    Suszone morele pokroić w drobną kostkę i wymieszać z twarogiem. Galaretkę cytrynową przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu, zmniejszając o połowę ilość gorącej wody potrzebną do jej rozpuszczenia. Gdy galaretka się wystarczająco wystudzi i zacznie tężeć, należy wymieszać ją z przygotowanym twarogiem. Uzyskaną masę nałożyć do niewysokich szklanek, o średnicy dna mniejszej niż średnica brzegu, po czym wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie wyjąć desery z lodówki i po 20 minutach wyłożyć każdą porcję na osobny talerzyk. Na chwile przed podaniem polać desery miodem- lub polać wokół serniczka i posypać płatkami czekoladowymi. Można przyozdobić listkiem mięty.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556