Przepis na Waflowy przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy

Składniki potrzebne do przepisu: Waflowy przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy

  • >gotowa polewa np. Duo 1 szt
  • >mielone orzechy 10 dag
  • >rum 1 kieliszek
  • mleko 1/2 szklanki
  • kakao gorzkie 4 łyżeczki
  • masło roślinne 15 dag
  • cukier 1 szklanka
  • >mleko w proszku (łaciate) 2 szklanki
  • wafle 1 paczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
    Czas przygotowania: 3 godz.

     

    jak przyrządzić Waflowy przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy ?

    Masło, cukier i mleko podgrzać do rozpuszczenia cukru

    cały czas mieszając dodać orzechy mielone i zdjąć z ognia. Następnie dosypać mleko w proszku, kakao i alkohol.

    Dokładnie wymieszać mikserem i przekładać wafle lekko dociskając każdy następny. Przykryć waflami bez masy i przykryć folią, obciążyć i wstawić do lodówki na ok.2 godziny.

    Wyjąć z lodówki i dalej pod obciążeniem trzymać w chłodnym miejscu do następnego dnia. Potem rozpuścić polewą, polać wafle poczekać do stwardnienia polewy i pokroić na dowolne kawałki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556