Składniki potrzebne do przepisu: Waflowy przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
jak przyrządzić Waflowy przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy ?
Masło, cukier i mleko podgrzać do rozpuszczenia cukru
cały czas mieszając dodać orzechy mielone i zdjąć z ognia. Następnie dosypać mleko w proszku, kakao i alkohol.
Dokładnie wymieszać mikserem i przekładać wafle lekko dociskając każdy następny. Przykryć waflami bez masy i przykryć folią, obciążyć i wstawić do lodówki na ok.2 godziny.
Wyjąć z lodówki i dalej pod obciążeniem trzymać w chłodnym miejscu do następnego dnia. Potem rozpuścić polewą, polać wafle poczekać do stwardnienia polewy i pokroić na dowolne kawałki.