Przepis na Włoski deser z amaretti

Składniki potrzebne do przepisu: Włoski deser z amaretti

  • mascarpone serek 250 gram
  • śmietana kremówka 300 ml
  • >ciasteczka amaretti paczka
  • >migdały płatki 50 gram
  • wiśnie wydrylowane 1 słoik litrowy
  • >ciemny cukier lub krokant do posypania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 12godz. 0min.
    Czas przygotowania: 12 godz.

     

    jak przyrządzić Włoski deser z amaretti ?

    Słoik kompotu z wiśni (drylowanych) przecedzić przez sito i zostawić na nim przez 10 godzin (przez noc). Potrzebne nam będą odsączone wiśnie, a nie kompot. Odcedzone wiśnie rozłożyć płasko na dnie foremki. Ciasteczka amarettini lub amaretti rozłożyć płasko na warstwie wiśni (można je kupić w Lidlu). Ubić kubek śmietany, połączyć delikatnie z kubkiem serka mascarpone. Rozłożyć delikatnie na ciasteczkach. Uprażyć paczkę płatków migdałowych, posypać deser, całość posypać ciemnym cukrem lub krokantem i wsadzić na kilka godzin do lodówki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556