Jak przygotować Gofry – na maślance z dodatkiem otrębów?

Przepis: Gofry – na maślance z dodatkiem otrębów

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Jak przygotowaćGofry – na maślance z dodatkiem otrębów ?

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z cukrem.

Dodać mleko i maślankę – wymieszać ze sobą. Mąkę przesiać i dodać sól. Otręby wymieszać z jogurtem naturalnym i odstawić na 10 minut.

Następnie mąkę dodajemy do płynnych składników. Teraz namoczone otręby razem z jogurtem. Wlewamy roztopione masło. Miksujemy na gładkie ciasto. Odstawić na 10 minut.

Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Delikatnie mieszamy z ciastem.

Gofry smażymy w nagrzanej gofrownicy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553