Jak przygotować Jabłka pieczone?

Przepis: Jabłka pieczone

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćJabłka pieczone ?

Patelnię mocno rozgrzej (bez tłuszczu). Wsyp wiórki kokosowe oraz posiekane migdały. Stale mieszając, upraż na złoty kolor. Gdy zaczną się rumienić natychmiast przełóż je na talerzyk.

Gdy migdały i wiórki zupełnie wystygną, wymieszaj je z dżemem i cynamonem.

Jabłka umyj i wytrzyj papierowym ręcznikiem. Zetnij wierzchy i ostrożnie, aby nie uszkodzić ścianek owoców, wydrąż małą łyżeczką środki z pestkami.

Wydrążone jabłka napełnij przygotowanym farszem. Przykryj odkrojonymi wcześniej wierzchami. Przygotuj 4 duże kawałki folii aluminiowej. NA każdym postaw jabłko, polej je odrobiną stopionego masła. Zawiń w folię. Zawinięte owoce włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 160*C. Piecz około 20 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553