Przepis na Ciasto z krakersami bez pieczenia

Ciasto z krakersami bez pieczenia

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.

Jak przyrządzić Ciasto z krakersami bez pieczenia?

1. 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko dokładnie wymieszać z budyniem w proszku, mąką oraz żółtkami i wlać delikatnie na gorące mleko. Krem budyniowy gotować kilka minut, cały czas mieszając, aby nie zrobiły się grudki.

2. Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową albo papierem pergaminowym. Ułożyć na niej połowę krakersów jeden obok drugiego i nałożyć na nie połowę gorącego kremu budyniowego.

3. Brzoskwinie osączyć na sitku, następnie pokroić na mniejsze cząstki, ułożyć na kremie i przykryć równo drugą częścią kremu. Owoce można także wcześniej wymieszać z kremem. Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy , wyrównać wilgotnym nożem. Dobrze schłodzić w lodówce. Ciasto można podawać z bitą śmietaną. Można też użyć świeżych brzoskwiń zamiast z puszki, ciasto będzie wtedy bardziej aromatyczne.