Przepis na Walentynkowe czerwone serduszko

Walentynkowe czerwone serduszko

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Walentynkowe czerwone serduszko?

Obie galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklankach wrzącej wody i mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia.

Odstawiamy, by się oziębiła i zaczęła krzepnąć.

Dno foremki w kształcie serca wykładamy biszkopcikami, lub ciastem biszkoptowym.

Na ciasto wykładamy (niekoniecznie, można zrobić serce z czystej galaretki) miękkie owoce : wiśnie, maliny, truskawki.

Zalewamy ciasto tężejącą galaretką z owocami lub bez owoców.

Wstawiamy do zakrzepnięcia do lodówki na około 1 godzinę.

Po zastudzeniu wyjmujemy z lodówki, zdejmujemy formę i dekorujemy.