Przepis na Zapp tęczowy

Zapp tęczowy

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Zapp tęczowy?

Trzy galaretki rozpuścić w szklance wody każdą i ostudzić. Mleko ubić. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce. Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki (wyłożonej biszkopcikami) po 3-4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta zebra). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Udekorować dowolnymi owocami. Zalać czwartą zimną galaretką przygotowaną według przepisu. Ponownie wstawić do lodówki.