Rogaliki z czekoladą na deser – przepis

Rogaliki z czekoladą na deser

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni

Rogaliki z czekoladą na deser – jak przyrządzić?

Margarynę roztopić i ostudzić. Mąkę wsypać do miski, rozkruszyć drożdże i posypać cukrem i odrobiną mąki. Po chwili dodać żółtka, śmietanę i przestudzoną margarynę. Wszystko zagnieść na gładkie ciasto. Uformować kulę, przekroić na cztery części. Każdą rozwałkować w cienkie kółko, przekroić na cztery. Na każdy trójkąt nałożyć trochę kremu, zwinąć i uformować rogalik. Tak samo zrobić pozostałe części ciasta. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć rogaliki. Pozostawić na 5 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Upieczone posypać cukrem pudrem.