Rożki z bitą śmietaną – przepis

Rożki z bitą śmietaną

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Rożki z bitą śmietaną – jak przyrządzić?

Ciasto rozmrażamy i rozwałkowujemy na grubośc 3 mm. Dzielimy na 16 trójkątów. Trójkąty układamy na blasze i smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 minut w temp. 220 stopni. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, przekładamy do szprycy i wyciskamy na 8 upieczonych trójkątów. Nektarynki myjemy i usuwamy pestki. Kroimy na ćwiartki i układamy na śmietanie. Pozostałe trójkąty układamy na owocach i dekorujemy polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu.