Przepis na Kaszka ryżowa z mięsem

Składniki potrzebne do przepisu: Kaszka ryżowa z mięsem

  • >morela
  • >filet z piersi indyka 20 g
  • >kaszka ryżowa 2-3 łyżeczki
  • masło łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Kaszka ryżowa z mięsem ?

    1. Morelę dokładnie umyć, obrać ze skórki, wyjąć pestkę i pokroić na małe kawałki.

    2. Wlać do garnka trochę wody, dodać do niej pokrojoną morelę i mięso. Ugotować.

    3. Kiedy będą miękkie, zmiksować, wsypać kaszkę ryżową i całość dokładnie wymieszać.

    4. Dodać masło i gotować wszystko jeszcze przez chwilę.