Przepis na Ogórki faszerowane

Składniki potrzebne do przepisu: Ogórki faszerowane

  • ogórki zielone – jak największe 2 szt
  • ser feta 200 g
  • czosnek 1-2 ząbki
  • papryka czerwona 1 mała szt
  • oliwa 2 łyżki
  • koperek
  • pieprz czerwony mielony
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Ogórki faszerowane ?

    Ogórki zostawić w skórce i pokroić w plastry grubości 2 cm.

    Lekko wydrążyć każdy plaster gałkarką do melonów, posolić i odstawić.

    Zmiksować w malakserze ser, czosnek i paprykę, dodać oliwę, doprawić do smaku.

    Ogórki osuszyć i nadziewać każdy plaster kremem, dekorować czerwonym pieprzem i koperkiem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556