Przepis na Warzywa do rączki

Składniki potrzebne do przepisu: Warzywa do rączki

  • brokuł mała różyczka
  • ziemniak mały 1/2 szt
  • marchewka 1/2 szt
  • fasolka szparagowa mrożona kilka strączków
  • kalafior mała różyczka
  • >twarożek 2 łyżeczki
  • jogurt naturalny łyżka
  • tymianek szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Warzywa do rączki ?

    1. Dokładnie umyć i obrać warzywa. Marchew pokroić w grubsze talarki, a ziemniaka w ćwiartki. Potem ugotować do miękkości na parze.

    2. Twarożek wymieszać z jogurtem i tymiankiem.

    3. Ugotowane warzywa ułożyć na ogrzanym talerzyku. Obok w miseczce podawać twarożek. Pozwolić dziecku brać warzywa rączkami i maczać w „dipie”.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556