Składniki potrzebne do przepisu: „Bigos” z pieczarek
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić „Bigos” z pieczarek ?
Na początek albo bardzo dobrze umyć pieczarki albo obrać ze skórki i pokroić w talarki.
Cebulę obrać, pokroić w talarki. Kiełbasę, a także ogórki pokroić w kostkę. Cebule podsmażyć na oliwie, na dużej patelni, aż się lekko zeszkli, dodać kiełbasę i także podsmażyć. Przykryć pokrywką. Poczekać z 5 minut.
Do cebuli i kiełbasy wsypać pokrojone ogórki i dusić 10 minut ciągle mieszając.
Po 10 minutach dodać pieczarki, mieszając dusić aż zmiękną, a na koniec dodać przecier i przyprawy do smaku.
Smacznego!!