Przepis na Pasztet z pieczarek

Składniki potrzebne do przepisu: Pasztet z pieczarek

  • jajka 4 szt
  • pieczarki 1 kg
  • >bułki czerstwe 2 syt
  • >vegeta 1 łyżka
  • bazylia 1 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
  • cebula 1 szt
  • marchew 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 90 min.

     

    jak przyrządzić Pasztet z pieczarek ?

    Pokrojone pieczarki udusić z marchewką i cebulą. Odparować wodę i zemleć w maszynce do mięsa. Dodać namoczone bułki w mleku lub wodzie, przyprawić, dodać żółtka, ubić pianę z białek i połączyć z masą. Masę przelać do naczynia żaroodpornego lub blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec około godziny w 200 stopniach. Smakuje na ciepło jak i na zimno.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556