Przepis na Podgrzybki z kaszą jęczmienną

Składniki potrzebne do przepisu: Podgrzybki z kaszą jęczmienną

  • >kasza jęczmienna gruba 1 szklanka
  • cebula 1 sztuka
  • smalec 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • woda 2 szklanki
  • >podgrzybki 1/2 kg
  • mleko 1 szklanka
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • olej do smaku
  • >ogórek korniszon 2 sztuki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
    Czas przygotowania: 45 min.
    Czas gotowania: 10 min.
    Czas smażenia: 10 min.

     

    jak przyrządzić Podgrzybki z kaszą jęczmienną ?

    Kaszę zalewam wodą, dodaję smalec, sól i zagotowuję do wchłonięcia przez kaszę wody.

    Wstawiam pod koc na 40 minut. Kasza dojdzie.

    Cebulkę kroję w piórka, przesmażam na oleju, dodaję umyte i pokrojone grzyby i dalej przesmażam.

    Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem, dolewam mleka i zagotowuję.

    Kaszę podaję z grzybami i sosem oraz ogórkiem korniszonem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556