Przepis na Bigos staroświecki

Składniki potrzebne do przepisu: Bigos staroświecki

  • >pieczone mięso 50 dag
  • masło 2 łyżki
  • cebula 1 szt
  • cukier 2 łyżeczki
  • >sok z połówki cytryny 1 szt
  • rosół wołowy z kostki 1 szklanka
  • mąka 1 łyżka
  • sól 2-3 szczypty
  • pieprz 2-3 szczypty
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Bigos staroświecki ?

    Mięso pokroić w kostkę.

    W garnku rozgrzać masło, zeszklić posiekana cebule, wsypać mąkę i smażyć ją aż się spieni.

    Wówczas wlać rosół o sok cytrynowy oraz dodać mięso, sól, pieprz i cukier.

    Dusić pod przykryciem 10 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556