Składniki potrzebne do przepisu: Błyskawiczne Ciasto ze Śliwkami i Kruszonką
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Błyskawiczne Ciasto ze Śliwkami i Kruszonką ?
1.Do głębokiej miski lub garnka wbić jajka,dodać miękką margarynę i cukier puder.Składniki połączyć mikserem,następnie wlać mleko,dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy.Całość ponownie zmiksować.
Ciasto wyłożyć na naoliwioną blachę o średnicy 25×40,wyrównać z wierzchu i układać przekrojone na pół wydrylowane śliwki rozkrojoną częścią do góry.
Na śliwki równomiernie rozsypać kruszonkę.
Piec w temp.180stopni ok 45min.
Gdy ciasto ostygnie posypać cukrem pudrem.
KRUSZONKA:
Margarynę(lub masło),cukier i mąkę połączyć ze sobą. Jeżeli jest zbyt klejąca dosypać trochę mąki, jeżeli za sypka dodać troszeczkę margaryny.