Składniki potrzebne do przepisu: Brownies
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
jak przyrządzić Brownies ?
Czekoladę połamać, stopić w kąpieli wodnej razem z 2 łyżkami masła. Dodać resztę masła i cukier, dokładnie wymieszać. Żółtka oddzielić od białek, mieszając dodawać do masy czekoladowej na przemian z mąką. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Prostokątną formę (najlepiej o wymiarach 20×24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Wstawić do zimnego piekarnika, piec ok. 45 minut w temp. 180 st. C, aż ciasto będzie twarde z wierzchu i wilgotne wewnątrz (sprawdzić wykałaczką). Wyjąć, ostudzić. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu, posmarować ciasto, odstawić do stwardnienia. Podawać pokrojone na kawałki.