Przepis na Ciasto Cappuccino

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto Cappuccino

  • biszkopt 1 szt.
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 30 min
    Czas pieczenia: 25 min

     

    jak przyrządzić Ciasto Cappuccino ?

    Masa: Serek wymieszać dokładnie z cappuccino. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać cukier i dalej miksować. Wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascarpone i zmiksować lub wymieszać.

    Wierzch: Kremówkę ubić na sztywno. Wsypać cukier i ubić.

    Biszkopt nasączyć ostudzoną posłodzoną kawą, przełożyć kremem cappuccino, na wierzch wyłożyć ubitą kremówkę, oprószyć cappuccino. Przechowywać w lodówce.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556