Przepis na Ciasto krówka

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto krówka

3 szklanki 10 dkg 4 łyżki
  • cukier waniliowy z naturalną wanilią 2 łyżki
  • 2 sztuki 1 łyżeczka

     

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 3 godz

     

    jak przyrządzić Ciasto krówka ?

    Składniki ciasta łączymy i dzielimy na dwie części. Pieczemy dwa placki w temperaturze 170’c przez 10 minut. Studzimy.

    Śmietanę ubijamy z dwoma cukrami dodając śmietan fix. Na jeden placek wykładamy śmietanę i przykrywamy drugim lekko dociskając.

    Puszkę mleka gotujemy dwie godziny w garnku z wodą – pamiętajcie żeby cały czas puszka była zalana wodą – i studzimy. Mleko wykładamy na ciasto i posypujemy orzechami. Schładzamy w lodówce.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556