Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto ptasie mleczko
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas pieczenia: 20 min.
jak przyrządzić Ciasto ptasie mleczko ?
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Piec około 20 minut.
Pianka: Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Każdą w osobnym naczyniu. Śmietanę ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę, wymieszać.
Biszkopt przekroić, przełożyć śmietaną. Wierzch posmarować resztą śmietany. Zalać tężejącą galaretką.
Gotowe ciasto włożyć do lodówki.