Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto z biszkoptami i masą budyniową
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
jak przyrządzić Ciasto z biszkoptami i masą budyniową ?
mąka pszenna – 2 niepełne szklanki
cukier – 1 szkl
mleko – 3/4 szkl
margaryna – 125 gram
jajka – 4 szt
biszkopty okrągłe – 30 dag
dżem – 0,5 słoika
kakao – 2 łyżki
woda – 1 łyżka
proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
MASA:
sok z owoców – 1 szkl
margaryna – 250 gram
budyń waniliowy z cukrem – 2 opakowania
cukier – 2 łyżki
mąka pszenna – 1 płaska łyżka
puszka ananasów lub brzoskwiń – 1 szt
DODATKOWO: galaretka czerwona – 2 opakowania
Ciasto:
Biszkopty posmarować dżemem, sklejać po dwa i ułożyć jeden obok drugiego na blaszce o wymiarach 24×39 cm.
Jajka ubić z cukrem. Dodać mleko, kakao, wodę, mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać rozpuszczoną, zimną margarynę.
Ciastem zalać biszkopty.
Piec w temp 180 st przez 30 min.
Po upieczeniu biszkopty nasączyć alkoholem lub syropem.
Masa:
Syrop z owoców i cukier zagotować.
Budynie rozpuścić w szklance wody, dodać mąkę, wlać do syropu, zagotować.
Po ostudzeniu utrzeć z margaryną.
Masę wyłożyć na upieczone ciasto. Na masie ułożyć owoce (ja owoce wymieszałam z masą) i zalać galaretką przygotowaną według przepisu z opakowania.