Przepis na Indyk po turecku palce lizać

Składniki potrzebne do przepisu: Indyk po turecku palce lizać

1 według uznania 1 łyżeczka
  • mielona papryka czerwona 1 saszetka
  • carry 1 saszetka
  • 3 łyżeczki 4 szt
  • papryka czerwona 2 szt
  • pierś z indyka 300 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 45 min

     

    jak przyrządzić Indyk po turecku palce lizać ?

    * Wszystkie składniki kroimy w jednakową kostkę około 3cm (cebulę na 4 części)

    * przyprawiamy całym opakowaniem carry i słodkiej papryki. Doprawiamy według uznania solą pieprzem i pietruszką.

    Wykładamy na blachę podlewamy olejem (aby się nie przykleiło) i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na maxa.