Przepis na Jesienny gulasz

Składniki potrzebne do przepisu: Jesienny gulasz

  • ryż 50 g
  • fasolka szparagowa żółta 200 g
  • papryka czerwona 2 sztuki
  • papryka zielona 1 sztuka
  • salami 100 g
  • cebula 2 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • natka pietruszki 0,5 pęczka
  • cząber suszony 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Jesienny gulasz ?

    Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

    Fasolkę szparagową obgotowujemy 10 minut.

    Na oleju smażymy pokrojoną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i salami pokrojonym w paseczki.

    Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w duże kawałki paprykę, smażymy 2 minuty, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem 5 minut.

    Następnie dodajemy fasolkę, posiekaną natkę pietruszki, cząber, sól i pieprz, mieszamy i dusimy 3 minuty.

    Mieszamy z ryżem, podajemy.