Przepis na Ocet owocowy podstawowy – z owoców i obierzyn owocowych

Składniki potrzebne do przepisu: Ocet owocowy podstawowy – z owoców i obierzyn owocowych

  • >obieżyny owocowe
  • >całe owoce np.jabłka, gruszki
  • woda
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Ocet owocowy podstawowy – z owoców i obierzyn owocowych ?

    Obierzyny z owoców i całe owoce pokrojone w kostkę włożyć do słoja i zalać wrzącą wodą.

    Po 14 dniach dodać następną porcję obierzyn i owoców i zalać ponownie wrzątkiem.

    Słój obwiązać rzadkim płótnem lub gazą i pozostawić w ciepłym miejscu.

    Po 8-10 tygodniach płyn w słoju zmieni się w bardzo dobry ocet.

    Należy go przefiltrować i zlać do butelek.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556