Przepis na Oczko w zapiekance

Składniki potrzebne do przepisu: Oczko w zapiekance

  • >kromki chleba 4 szt
  • jajka 4 szt
  • sól
  • imbir
  • pomidor
  • >czerwona cebula
  • masło
  • >ew. oliwa z oliwek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Oczko w zapiekance ?

    W chlebie – najlepiej czerstwym wycinamy pośrodku miękisz w kształcie okręgu. Na rozgrzaną patelnię wkładamy płaską łyżeczkę masła, lub wlewamy oliwę, wrzucamy odrobinę posiekanego świeżego imbiru, i wkładamy na to dziurawe kromeczki chleba. Jajo wybijamy na miseczkę, a z miseczki delikatnie wlewamy je w „dziurę” w chlebie, delikatnie solimy, dodajemy odrobinę suszonego imbiru i posiekanego szczypiorku. Gdy białko się zetnie wyjmujemy na talerzyki posypujemy jeszcze szczypiorkiem, dodajemy plastry pomidora, piórka czerwonej cebuli i jemy.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556