Przepis na Orzechowe kule

Składniki potrzebne do przepisu: Orzechowe kule

25 dkg
  • cynamon 1 łyżeczka płaska
  • 1 łyżęczka w proszku szczypta 12 dkg 1 szt szczypta
  • czekolada gorzka do przybrania
  • połówki

     

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 1 godz

     

    jak przyrządzić Orzechowe kule ?

    Wymieszać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, i gałkę po czym wkroić masło dodać cukier jajko sól i zagnieść. Uformować wałek zawinąć w folię i do lodówki na 3h.

    Po wyjęciu pokroić na plastry o grubości 1 cm i uformować kulki, wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem lekko docisnąć piec w 220 stopniach 10 minut. Po upieczeniu wystudzić i udekorować czekoladą i orzechami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556