Składniki potrzebne do przepisu: Przepyszne Buritto
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
jak przyrządzić Przepyszne Buritto ?
Zmielone mięso smażymy, lub raczej podduszamy na woku przez ok 10 min. Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Całość dusimy ok 5-7 minut. Następnie dodajemy fasolkę czerwoną.
Fasolka zazwyczaj jest w sosie, więc na początek wrzucamy ją do sitka i oblewamy wodą, żeby ten sos się zmył. Czystą fasolkę dodajemy do mięsa. Następnie wrzucamy kukurydzę, ok pół puszki. Całość powinna się dusić ok 10 min.
Następnie, gdy całość zrobi się bardziej „jednolita” powiedzmy, wsypujemy pół paczki przyprawy meksykańskiej kamis lub innej, oregano, bazylia, papryka w proszku chilli, papryka słodka, sól, pieprz. Całość podduszamy 5 min. Następny krok, to wlanie sosu pomidorowego. Wlewamy aż mięso będzie lekko pływało w sosie ^^.
Następnie podduszamy 5 min pod pokrywką, po 5 min zdejmujemy pokrywkę, i czekamy aż cała woda odparuje, i mięso zrobi się suche. Nastepnie wsypujemy resztę przyprawy meksykańskiej i wduszamy 2 ząbki czosnku.
Podawać w naleśniku lub tortilli z sałatką z jogurtem naturalnym. SMACZNEGO!!!