Przepis na Rolada z bitą śmietaną

Składniki potrzebne do przepisu: Rolada z bitą śmietaną

  • mąka 5 łyżek
  • cukier 5 łyżek
  • jajka 5 szt
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • śmietana kremówka 1/2 L
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
    Czas przygotowania: 25 min.
    Czas pieczenia: 30 min.

     

    jak przyrządzić Rolada z bitą śmietaną ?

    Jajka z cukrem ubić na sztywną pianę, do ubitej masy powoli dodawać mąkę -wymieszaną z proszkiem do pieczenia-mieszając łyżką drewniana. Nie mikserem!blaszkę podłużna wyłożyć pergaminem i wylać na nią ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku. Kiedy się upiecze zwinąć w rulon-na gorąco. Osobno ubić śmietanę kremówkę z odrobiną cukru. Kiedy biszkopt troszkę przestygnie posmarować go bita śmietaną i zawinąć w rulon. Następnie włożyć do lodówki aby ostygł.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556