Przepis na Rumiane Placki ziemniaczane

Składniki potrzebne do przepisu: Rumiane Placki ziemniaczane

  • ziemniaki 10 sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • mąka 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • koperek suszony 1 płaska łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Rumiane Placki ziemniaczane ?

    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać łyżką masę ziemniaczaną i piec na rumiany kolor z obu stron. Można jeść na zimno i na gorącą. Do smaku można jeszcze polać je keczupem, śmietaną bądź po prostu posypane cukrem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556