Przepis na Torcik ryżowy włoski

Składniki potrzebne do przepisu: Torcik ryżowy włoski

  • wafle ryżowe
  • mozzarella
  • pomidor
  • sól
  • pieprz
  • ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
  • >ząbek czosnku
  • kapary
  • bazylia liście
  • ser ricotta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Torcik ryżowy włoski ?

    Czosnek pokroić w plasterki i lekko zrumienić na oliwie. Pomidory i bazylię umyć. Mozzarellę pokroić w plastry, plus wyciąć kieliszkiem 3 kółka. Pomidory pokroić w plastry. Wafel posmarować serkiem ricotta, na to ułożyć kilka listków bazylii, plaster mozzarelli, pomidora, kilka kaparów i plasterek czosnku. Przyprawić. Nałożyć kolejny wafel i powtórzyć układanie warstw. Na górę dać tylko pomidora, kółeczka mozzarelli, kapary, liście bazylii i skropić octem balsamicznym.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556