Jak przygotować Bigos na szybko?

Przepis: Bigos na szybko

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas gotowania: 50 min.

Jak przygotowaćBigos na szybko ?

Kapustę poszatkować na drobno. Kapustę kiszoną opłukać i posiekać. Cebule obrać i pokroić w kosteczkę. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do garnka wlać wodę i wrzucić liść laurowy, ziele angielskie oraz cebule i marchewkę. Następnie włożyć kapustę i podgotować. Gdy zacznie być miękka dodać kapustę kiszoną. Przyprawić solą, cukrem, papryka sodką oraz pieprzem. Wymieszać. Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do bigosu.

Poddusić aż wszystko zmięknie.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553