Jak przygotować Kapuściane kotleciki?

Przepis: Kapuściane kotleciki

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przygotowaćKapuściane kotleciki ?

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, wykroić w głąb, pokroić w kostkę, zalać bulionem warzywnym, zagotować i dusić pod przykryciem do miękkości przez około 30min. Dokładnie osączyć, odcisnąć z płynu i drobno posiekać lub zemleć. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Do kapusty dodać cebulę z czosnkiem, namoczoną kajzerkę oraz starty żółty ser. Wbić jajka, doprawić do smaku kminkiem, solą oraz pieprzem. Masę wymieszać i uformować nieduże kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556