Jak przygotować Gołąbki w sosie pomidorowym?

Przepis: Gołąbki w sosie pomidorowym

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćGołąbki w sosie pomidorowym ?

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć kapustę do wrzącej i osolonej wody i obgotować.

Obgotowaną kapustę osączyć, a następnie oddzielić liście i odciąć grube nerwy.

Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko.

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu.

Mięso mielone mieszamy z ryżem, cebulą i przyprawami, dokładnie wymieszać.

Na liściach kapusty nakładamy farsz mięsny i zwijamy.

Na spodzie rondla układamy duże liście kapusty, a na nich gołąbki, wlewamy sos pomidorowy i dodajemy do sosu kostkę bulionową, dusimy do miękkości.

Na samym końcu zaprawiamy mąką, zagotowujemy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553