Jak przyrządzić Łagodny Gulasz Śmietanowo-Pieczarkowy?

Przepis: Łagodny Gulasz Śmietanowo-Pieczarkowy

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Łagodny Gulasz Śmietanowo-Pieczarkowy?

1.Mięso pokroić w kostkę i przełożyć do miski.Dodać przyprawę do gulaszu i polać oliwą.Dobrze natrzeć i odstawić na kilka godzin do lodówki,żeby się przeżarło.

2.Pokrojone w kostkę doprawione mięsko wrzucić na mocno rozgrzany olej i obsmażyć z każdej strony(by jego pory się zamknęły i mięso było soczyste)

Pod koniec obsmażania dodać poszatkowaną cebulę i jeszcze chwilę smażyć wszystko razem.

3.Gdy cebula się zeszkli przełożyć całość do garnka i podlać ciepłą wodą(by przykryła mięso),wrzucić ziele angielskie,liść laurowy i dusić pod przykryciem na małym ogniu.

4.Pieczarki opłukać,obrać i pokroić wedle uznania (ja wolę takie grubsze ćwiartki),następnie wrzucić na rozgrzane roztopione masełko,dodać pieprzu i zrumienić na złoty kolor.

5.Gdy mięsko będzie już prawie miękkie wrzucić zrumienione pieczarki oraz posiekaną natkę pietruszki i całość dalej dusić na małym ogniu aż mięsko będzie zupełnie miękkie.

6.Gulasz zagęścić mąką rozbełtaną w wodzie,wlać śmietankę i przyprawić do smaku solą,pieprzem oraz sosem sojowym,ewentualnie odrobiną vegety.

Radziłabym nie przesadzać z kolorowymi przyprawami,gdyż gulasz ma być bardzo delikatny.

Wyśmienicie komponuje się z kaszą gryczaną ale można podawać właściwie ze wszystkim wedle upodobania.

Smacznego!!!!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556