Przepis na Pikantny pasztet w boczku

Pikantny pasztet w boczku

Ile porcji: 9

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Pikantny pasztet w boczku?

Mięsa i boczek kroimy na kawałki i zalewamy wodą. Wrzucamy przyprawy i cebulę, dusimy godzinę. Dodajemy wątrobę, dusimy 15 min. Mięsa, wątrobę i cebulę wyjmujemy i studzimy. Formę wykładamy plasterkami boczku. Mięso, wątróbkę i cebulę mielimy. Dodajemy jajka i ok. 150ml wywaru z gotowania, dokładnie mieszając i przyprawiając solą, pieprzem i startą gałką. Masę mięsna przekładamy do formy wyłożonej boczkiem, lekko ugniatamy, przykrywamy plasterkami boczku. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200st.C i pieczemy około godziny.