Przepis na Watróbka drobiowa w sosie piwnym

Watróbka drobiowa w sosie piwnym

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Watróbka drobiowa w sosie piwnym?

Wątróbkę drobiową, oczyścić i pokroić na małe kawałki.

Cebulę pokrojoną w krążki lub półkrążki zalać wodą, dodać 1 łyżkę margaryny roślinnej, 1 łyżeczkę cukru, kilka kropel octu.

Gotować około 15 minut, aż woda wyparuje.

8 dag margaryny roślinnej rozgrzać na patelni i krótko obsmażyć wątróbkę, posolić i popieprzyć.

Wątróbkę i cebulki wyłożyć na talerz i przykryć. pozostały po smażeniu tłuszcz połączyć z 1 szklanką piwa i podgrzewać 10 minut.

Zdjąć z ognia, dodać kubek śmietany i dobrze wymieszać.

Sosem polać wątróbkę.

Można podawać na zielonej sałacie z bułeczką, ryżem lub ziemniaczkami.