Przepis na Risotto z prawdziwkami

Składniki potrzebne do przepisu: Risotto z prawdziwkami

  • >prawdziwki świeże 1/2 kg
  • ryż do risotto 1 op
  • cebula 2 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • bulion 1/2 litra
  • oliwa 2 łyżki
  • pieprz
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Risotto z prawdziwkami ?

    Na patelni na oliwie, zeszklić poszatkowaną cebulę i czosnek. Dodać umyte, pokrojone w plastry grzyby i chwile poddusić. Następnie wsypać 2 szklanki ryżu (w zależności od liczby osób) i smażyć dalej, aż tłuszcz oblepi wszystkie ziarenka.

    Zalać szklanką bulionu i mieszać aż ryż wchłonie cały płyn – wtedy znowu dodać taką samą ilość bulionu. Operacje powtarzać aż do ugotowania ryżu. Doprawić do smaku.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556