Przepis na Pierogi ruskie domowe

Składniki potrzebne do przepisu: Pierogi ruskie domowe

  • mąka 1 kg
  • jajka 2 sztuki
  • olej 3 łyżki
  • sól do smaku
  • woda ciepła 1 szklanka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 90 min.

     

    jak przyrządzić Pierogi ruskie domowe ?

    Farsz:

    Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, dokładnie rozgnieść wraz z twarogiem specjalną praską do ziemniaków (najlepiej robić to, jak ziemniaki będą jeszcze lekko ciepłe).

    Cebulę drobno pokroić i zrumienić na patelni.

    Wymieszać z twarogiem z ziemniakami.

    Przyprawić solą, pieprzem.

    Ciasto:

    Na stolnicę wsypać mąkę, sól, wbić żółtko, dodać odrobinę i rozetrzeć składniki.

    Jedną ręką wlewać powoli ciepłą wodę, a drugą mieszać. Ciasto rozwałkować dość cienko na blacie oprószonym mąką. Szklanką wykrawać krążki, nakładać farsz, dokładnie sklejać i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556